Hvorfor bruke talg i hudpleie? 

19.01.2021

Ofte dukker det opp mange spørsmål når man oppdager talg i hudpleie. Her har jeg samlet de mest vanlige spørsmålene, slik at du får svar på det du lurer på.

Vi har alltid hatt en visjon om å bruke hele dyret, og vi mener at talg fra gressforet storfe er et fantastisk produkt som fortjener å bli utnyttet. Vår fokus på dyrevelferd og bærekraft, kombinert med å kun ha gressforede dyr, har alltid vært en naturlig del av vår tilnærming.

Inspirert av "nose to tail"-filosofien, hvor hele dyret utnyttes, bringer bruken av talg med seg en historisk arv. Denne ressursen har gjennom tidene blitt anvendt på utallige måter.

Historier om min bestemor, som smurte barna med sauetalg fra gården når de var syke, illustrerer hvordan de brukte alle tilgjengelige ressurser. I dag vet vi at det vi påfører huden påvirker hele kroppen. Dette har ført til økt bevissthet rundt ingrediensene i såper, sjampo og hudprodukter.

I jakten på renere hudpleieprodukter, både på grunn av sensitiv hud, allergier og ønsket om å fremme bedre helse, endte jeg ofte opp med å lage mine egne kremer. Etter hvert innså jeg at jeg ønsket å tilby rene, naturlige og tradisjonelle hudpleieprodukter fra gården vår. Dette ledet til opprettelsen av nettbutikken "Den lille sakte gårdsbutikken" i 2020, hvor interesse og støtte har vært stadig økende.

Våre produkter er håndlaget fra bunnen av, og talgutvinningen er en langsom prosess, noe som inspirerte navnet vårt. Ved å handle lokalt, bærekraftig og håndlaget, bidrar du til økt bevissthet rundt "sakte-handel", som etterlater minst mulig avtrykk på jorden.

Spørsmål og Svar

Hva kan talgkrem brukes til? Talgkrem kan brukes overalt – til ansiktet som dag- og nattkrem, på leppene som leppepomade, til behandling av arr og strekkmerker, for skadet/tørr/solbrent hud, sart barnehud, som kuldekrem, til slitte hårtupper eller sår hodebunn. Talg er et allsidig produkt!

Vil talgkrem være ok for de med akne? Ja, talgkrem passer for alle hudtyper. Den balanserer huden, gir næring og tetter ikke porene, som mange tror. Enkelte kan oppleve kviser i starten da huden mottar ekstra næring, men resultatet vil være verdt det.

Lukter det av talgkremen? Nei, selve talgkremen lukter ikke spesielt. Noen kremvarianter har eteriske oljer, men det finnes også naturell og luktfri hudkrem.

Vil talgkremen gjøre huden blank? Reguler mengden for å unngå dette. En liten mengde absorberes godt av huden og gir optimal fuktighet.

Hvilke eteriske oljer brukes i produktene? Vi bruker nøye testede terapeutiske oljer som vi har brukt daglig i over mange år. De er 100% rene oljer og dyrkes der det naturlige opphavet er, uten varmebehandling, for å bevare potensialet.

Ved å handle hos oss støtter du "sakte-handel" og bidrar til norskproduksjon, kvinnelige småskalaprodusenter, bønder med fokus på bærekraft og dyrevelferd, miljøvennlig lokalhandel. Sammen skaper vi en handel som etterlater minst mulig spor på moder jord.

Skulle du ha andre spørsmål er du velkommen til å ta kontakt på e-post svindalgaard@gmail.com eller instagram @denlillesaktegaardsbutikken Du kan også komme med tilbakemeldinger ved å fylle inn i skjema under.