Alternativ opplæring

I samarbeid med Farsund kommune tilbyr vi en alternativ opplæringsarena for ungdomsskoleelever fra ulike skoler. Vi har også samarbeid der hele skoleklasser bruker gården som pedagogisk ressurs. 

Gården vår fungerer som et unikt læringsmiljø der barn og ungdom får en eksklusiv sjanse til å utforske naturen og dykke ned i de gamle tradisjonene som har formet gårdslivet gjennom tidene.

Vi tror på kraften av praktisk læring og det å gi dem rom til å oppleve, lære og mestre utenfor klasserommets begrensninger. Vårt mål er å gi dem en alternativ skolehverdag fylt med meningsfulle opplevelser, hvor de kan kjenne på mestring og bli sett av dedikerte voksne lærere som gir av sin tid.

Her vil dagene tilpasses individuelle behov og ønsker, alt fra å delta i sauesanking, utforske fjellene og stelle dyrene, til å dra på kanoturer, fisketurer, hogge ved, eller delta i diverse snekkerarbeid. 

Vi ser på gårdslivet som en skole for livet, hvor nysgjerrighet blir vekket, ferdigheter blir utforsket, og verdier blir formet gjennom praktisk erfaring. Gjennom denne unike tilnærmingen dyrker vi ikke bare jorden, men også kunnskap, fellesskap og minner som vil vare livet ut.

Vi er glad og stolte over å være en del av dette tilbudet i Farsund kommune.