Naturlig og nærende solbeskyttelse

23.02.2024

Når solen sprer varme og naturen våkner til liv, er det tid for å omfavne øyeblikkene utendørs. Men solens stråler kan være utfordrende for huden vår. Derfor introduserer vi vår talgbaserte solkrem med SPF 20, som nå er tilgjengelig i nettbutikken vår igjen.

Vi er alle klar over viktigheten av å skjerme huden mot solens intense stråler, men hva om du kunne gjøre det på en måte som ikke bare beskytter, men også nærer og tar vare på huden din samtidig som den respekterer miljøet?

Vår naturlige solbeskyttelse er skapt med kjærlighet og omsorg. Ingrediensene er få, men kraftfulle. Ved bruk av fysisk solfilter som sinkoksid og titandioksid (non-nano), skapes en naturlig barriere mot UV-stråler. Den talgbaserte formuleringen tilfører næring og fuktighet, samtidig som den beskytter deg og respekterer det marine dyrelivet.

Har du reagert på vanlige kjemiske solkremer?

Har du opplevd utslett, kløe eller tørr hud med vanlige solkremer? La oss få det klart, det er stor forskjell på kjemisk og naturlig solfilter. 

Når vi ser nærmere på kjemikaliene som hyppig brukes i kjemiske solfiltre – spesielt stoffene oxybenzone, avobenzone, octocrylene, homosalate og octinoxate, så er disse stoffene blitt knyttet til hormonforstyrrelser og hudallergier ved langvarig bruk. Dette utgjør en særlig risiko for ammende mødre, da kjemikaliene påført huden direkte overføres til barnet, både gjennom kontakt og gjennom morsmelk. 

Studier har påvist kjemiske solfiltre i urin, blod og til og med i brystmelk, som ytterligere understreker behovet for bevissthet rundt valg av solbeskyttelse for både personlig helse og amming. 

Videre er det viktig å være klar over at solkrem skylles bort fra huden når du bader og slippes ut i havet. Så når vi nyter en dukkert, vil solkremen gradvis forsvinne fra huden og, ja, den ender opp i vannet. Overflødig solkrem som forblir i vannet, forstyrrer naturlige økosystemer og livet i havet. 

Hva gjør fysisk solfilter?

I kontrast til kjemiske filtre opererer det fysiske filteret ved å blokkere UV-strålene fysisk, uten å reagere med huden. Mineral solbeskyttelse bruker mineraler som sinkoksid og titandioksid for å skape en fysisk barriere mot UV-stråler. Disse naturlige stoffene reflekterer rett og slett lyset, og gir dermed en pålitelig form for beskyttelse.

Hva gjør vår solkrem spesiell? 

Vår solkrem er mild og skånsom. Den er skreddersydd for sensitiv hud, for barn og de som kan oppleve ulike hudproblemer. 

Ikke bare beskytter talgbasert solkrem mot skadelig UV-stråling; den har også antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper som kan lindre irritert hud og forhindre kviser. I tillegg er talg en rik kilde til gunstige næringsstoffer for hudens helse og kan gi næring under solpåvirkning.

Den gule kremen gir også en naturlig glød, er enkel å påføre, drøy i bruk, og basert hovedsaklig på talg fra gressforet storfe. Med ingredienser som kokosolje, rød palmeolje, bivoks, ringblomstolje, mandelolje, samt ikke-nano sinkoksid og titandioksid, er dette solkrem på sitt beste. 

Les gjerne om rød palmeolje og de positive effektene den har på hudhelse i vårt blogginnlegg her

Etterspørsel etter vår naturlige solkrem

I fjor stod vi overfor en utfordring da etterspørselen etter vår talgbaserte solkrem med SPF 20 oversteg produksjonskapasiteten vår. Den enorme responsen og den økende etterspørselen overgikk våre forventninger, og vi ønsker å takke alle våre kunder for den overveldende støtten og de positive tilbakemeldingene.

Vi er dedikerte til å møte behovene dine for solbeskyttelse og hudpleie, og vi setter stor pris på tålmodigheten og forståelsen dere har vist oss. Å høre om deres erfaringer og tilbakemeldinger er en uvurderlig del av vår utvikling, og vi er glade for å ha en så engasjert fellesskap som setter pris på hele vår Sakte hudpleie-serie.

Vi jobber hardt for å imøtekomme etterspørselen og fortsette å levere kvalitetsprodukter som tar vare på huden din. Takk for at du er en del av vår reise, og vi ser frem til å fortsette å dele den med dere.

Vår solkrem er nå tilgjengelig i to varianter: en stor glasskrukke (120 ml) og en aluminiumsboks (70 ml). 

Les mer og bestill din trygge solkrem her. 

Med vår naturlige tilnærming til solbeskyttelse, kan du endelig nyte solen uten bekymringer.